Грижата за косата трябва да бъде внимателно подбрана. Със стареенето се забелязва, че кожата загрубява и губи жизненост. Еластичността й намалява, изсушава се, започва да се напуква. Ноктите се чупят или цепят. Косата се къса и пада. Скалпът е толкова сух, че се лющи. Това означава, че липсата на витамин А е влошила контрола и регулацията на потните и мастни жлези, затруднила е производството на кератин и регенерацията на кожните клетки. Недостигът на витамин Е открива широко поле на свободните радикали. Влошава се работата и деленето на клетките, а от там се забавя и регенерацията. Кожата губи влага ,тя не е добре хидратирана. Разбира се, проблемите на кожата бързо се разпространяват към косата и ноктите.Тялото ни дава различни сигнали, като ни подсказва, че нещо не е наред със здравето ни. Външния вид на кожата може да бъде възстановен, както с лекарствени средства , така и с чисто козметично въздействие.

Козметика за коса

В зависимост от тежестта на проблема, често козметичните средства са по-ефикасни и дават по-бърз резултат (тъй като действат локално/директно на проблема) от лечебите средства. Използват се чисто козметични процедури. Те са различни за различните кожни придатъци – косми и нокти. Козметичната грижа за косата трябва да включва и измиване, подхранване на скалпа, възстановяване на косъма, хидратиране,предпазване от термично въздействие, кондициониране (предпазване от статично електричество), разресване, изглаждане повърхността на косъма, стилизиране и т.н.

Грижа за косата от Zeda Cosmetics

Няма човек, който да не иска да има здрава и бляскава коса. Но за да стане това възможно трябва да полагаме специални грижи за нея. Още повече когато имаме напрегнато ежедневие, спазваме диети, времето непрекъснато се мени… всичко това влияе на косата ни!
Всички по-горе изброени причини за загубата на жизнеността на косата ни вдъхновиха да създадем професионалната серия. Грижа за коса с Колаген и масла „Alzeda Advanced. Най – често Колагенът се влага в продуктите „бяла козметика“ (кремове, лосиони, околоочни серуми и др), но забравяме, че външния вид на косата зависи на 100 % от състоятнието на скалпа ни. Неговата специфична повърхност трябва да бъде „третирана“ с щадящи измиващи средства както и трябва да се внимава какви съставки проникват в дълбочина и какво действие биха имали? Създадохме пет продукта, които затварят целия цикъл на възстановителния процес за Вашата коса.

Нашите продукти

  1. Деликатен шампоан за коса ( Колаген, Арганово масло и масло от Макадамия)
  2. Възстановящ балсам за коса (Колаген, Масло от ший)
  3. Възстановяваща маска за коса с интензивно действие върху корените на косата (Колаген, Арганово масло, масло от Макадамия)
  4. Колагеново мляко за коса ( Колаген, Арганово масло, масло от Макадамия, Млечна киселина)
  5. Полиращ серум за коса ( Арганово масло, Макадамия, Масло от Гроздови семена, Масло от ший, Масло от маслини, Масло от слънчогледови семена)

Пълната информация за серията ни, може да откриете в раздел „ Професионални продукти за грижа за коса